Fjällrödingen

Fjällrödingen

Lite tankar om foto, fiske och friluftsliv

mailto:kp.sundstrom@telia.com

Kiruna i Juli

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Wed, July 15, 2015 18:20:28
Under en vecka i Juli fick jag förmånen att delta i en tur med gummikanot nedför en enormt vacker älv. Det var 5 st från Schweiz som ville uppleva våran vildmark. De fick en upplevelse utöver det vanliga, en paddeltur efter en enormt vacker älv. Ett biflöde till en av våra största älvar. Vi skulle prova på ett fiske efter Lax, Öring och Harr.


  • Comments(2)//peter.fjallrodingen.se/#post15

Byske 2015

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Mon, June 08, 2015 23:24:07
Under en veckas tid hade jag förmånen att få visa Byskeälven åt 4 st flugfiske intresserade killar från Schweitz.
Vädret var mycket omväxlande, men vad gör väl det då allt handlar om Laxfiske :)  • Comments(1)//peter.fjallrodingen.se/#post14

Flugbindning för brinnande livet :)

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Tue, January 20, 2015 14:57:47

Nu binder jag flugor för brinnande livet!
Askarna måste fyllas och inget får saknas. Det får inte saknas någon fluga när jag sitter vid älven och ska försöka lura storfisken till hugg :)

Just nu är det Laxflugorna som ligger på tur. Det mindre flugorna kommer också.
  • Comments(0)//peter.fjallrodingen.se/#post10

Rötter

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Wed, December 14, 2011 20:08:56

Fiske intresset föddes redan i tidig ålder. Då man var liten och fick ro i en gammal eka på Kalix älven, hos farmor och farfar. Där lyckades man fånga gädda och aborre, ibland då man åkte upp till räktforsen så kunde man få fina harrar och fors gäddor.

Jag följde med min mormor och morfar till Norge och fick vara med och fiska i fjordarna där. Stället som dom hade stuga i heter Röytvoll, ett riktigt fint och rätt avskiljt från storstan. Här fångade jag mycket torsk, sej, lyr och uer. Enda gången man inte var morgontrött var när morfar viskade om att han skulle ut och vittja näten efter havsöring, då studsade man upp från sängen 06.00 på morgonen.

Men dom hade även en stuga uppe i kiruna fjällen, närmare bestämmt i Nakerijärvi. Där fångades mycket sik i sjön. Första stugan som fanns var en torv koja.

Sjön är fin och har en bäck som innehåller grov harr om man hittar groparna. Tidigare fanns där röding av finkvalite, men siken tog över och nu finns ingen röding kvar.

Här sitter min morfar och tittar ut över sjön Nakerijärvi. En restaurerad bild, den var lite blek och skadad. Efter mycket om och men så fick jag till bilden.

  • Comments(2)//peter.fjallrodingen.se/#post5

Kiruna fjällen 2011

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Mon, December 12, 2011 20:13:57

Kiruna 2011

Vi var 4 arbetskamrater som åkte upp till Kiruna för att prova lyckan i ett av det många vatten som finns. Rinnande vatten som var kristallklart och enormt fina strömsträckor.

Stömmen som innehåller både Öring och Röding var riktigt vacker. Den rinner i en bördig dal som har massor med fina bäcka runt om.

En vacker nattbild, strax innan morgonen gryr
  • Comments(0)//peter.fjallrodingen.se/#post1

Film tajm!

FlugfiskePosted by fjallrodingen.se Mon, December 12, 2011 17:32:19

Jag var på en filmpremiär i torsdags och fick se Gunnar Westrins nya film "Kaitum".

En sevärd och avslappnad film om Kaitum dalen och den natur som finns runt om. Man får väl inte glömma att påminna om att fisket i Kaitum Älven är ett av de bästa som finns i Sverige.

  • Comments(0)//peter.fjallrodingen.se/#post0